Freedom, Security and Justice – Crossing Borders

Kategória: Kari hírek
2016. April 22.

Az Európa Központ szervezésében 2016. 04. 11. és 2016. 04. 15. között ismét a PTE ÁJK volt a házigazdája az immáron negyedik éve megrendezett „Freedom, Security and Justice – Crossing Borders” elnevezésű, angol nyelvű nemzetközi oktatási programnak.

A rendezvény az Európai Unió bel- és igazságügyi együttműködése aktuális kérdéseinek vizsgálatát tűzte ki célul. Az eseményen hat európai egyetem összesen 44 hallgatója és tíz oktatója vett részt. A hallgatók a vendégoktatók előadásait követően a hét során tematikus munkacsoportokban dolgoztak előre meghatározott kutatási témáikon az oktatók felügyelete alatt, kutatásaik eredményeit nemcsak írásos formában, hanem a rendezvény zárónapján szóban is sikerrel prezentálták.

Az egyhetes intenzív programban az InHolland University of Applied Sciences (Rotterdam), a Josip Juraj Strossmayer University (Eszék), a London South Bank University, az University of Ulster (Belfast), a Mykolas Romeris University (Vilnius) és a PTE ÁJK oktatói és hallgatói vettek részt.

A rendezvény részletes programja. >>

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon