"Creating Future" svájci-magyar gyermekvédelmi együttműködés

Kategória: Kari hírek
2018. September 04.

A PTE ÁJK oktatói, Dr. Zeller Judit és Dr. Dudás-Korinek Beáta az elmúlt héten a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban jártak, hogy együttműködést készítsenek elő a zürichi ZHAW Hochschule "Creating Future" svájci-magyar gyermekvédelmi programjához való csatlakozásról.

A gyermek-és ifjúságvédelmi rendszerben nevelkedő fiatalok számos hátránnyal kezdik felnőtt életüket a rendszerből való kikerülést követően. Sokuk szembesül a bentlakással kapcsolatos stigmatizálással, társadalmi kirekesztéssel, szegénységgel, hiányzik életükből a család nyújtotta erő, biztonság. Mindezek miatt könnyen félrecsúszhat az életük.

A "Creating Futures" egy olyan program, amely a gyermekvédelmi rendszerben nevelkedő fiatalokat hatékonyan és tudatosan szeretné segíteni önmegvalósítási készségeik fejlesztésében, egy önálló, sikeres felnőttkor elérése érdekében. A Dr. Anna Katharina Schmid docens asszony irányítása alatt zajló program pécsi elindítása érdekében oktatóink a budapesti Cseppkő Gyermekotthonban vettek részt megbeszélésen.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon