Az ÁJK és az iLEX System közötti együttműködés

Kategória: Kari hírek
2018. August 28.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara és az iLex Sytems Szolgáltató Zrt. között együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor 2018. augusztus 27-én a Dékáni Hivatalban.

Az információs társadalomban a jogi hivatással szemben megnyilvánuló új kihívásokat felismerve a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara együttműködési megállapodást köt az infokommunikációs technológiák és jogi szolgáltatások ötvözésében egyedülálló iLex Sytems Szolgáltató Zrt.-vel, annak érdekében, hogy képzési portfólióját kibővítse és szemináriumi keretek között biztosítsa a hallgatók számára korszerű, modern jogi technológiák elméleti és gyakorlati oktatását. A keretjellegű megállapodás többek között lehetőséget nyújt arra, hogy a Kar hallgatói részt vehessenek az iLex Watson: Lexi (az IBM mesterséges intelligencia jogi és innovációs területre történő magyar és angol nyelvű alkalmazása) magyar nyelvi tanításában, illetve tesztelésében. A távlati tervek szerint gyakornoki programokban való részvételre, oktatói-kutatói kooperációkra, közös szakmai rendezvények megvalósítására is sor kerül.

Folytatódik a Modern jogi infokommunikációs technológiák (iLex) a gyakorlatban c. tárgy oktatása 2018. szeptemberétől, amit azért is ajánlunk a hallgatók figyelmébe, mert a legkorszerűbb technológiák elsajátítását teszi lehetővé a jogász képzés keretei között.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon