Alma Materünk, a jogi kar

Kategória: Kari hírek
2017. September 17.

A Jövő Közigazgatásáért Alapítvány 2017. szeptember 13-án ünnepi könyvbemutatót tartott a jogi karon a 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem tiszteletére.

Az ünnepi eseményen bemutatták a Dr. Csefkó Ferenc által szerkesztett és az alapítvány kiadásában megjelent "Alma Materünk a Jogi Kar - Ünnepi kiadvány a Pécsi Egyetem alapításának 650. évfordulója alkalmából" című kötetet.
A program házigazdájaként a Közigazgatási Jogi Tanszék vezetője, Dr. Fábián Adrián köszöntötte a résztvevőket, továbbá köszöntőt mondott és a kötet megjelenését méltatta Prof. Dr. Kecskés László dékán.
A könyvben szereplő írását Dr. Bodnár Szilárd, az Alapítvány kuratóriumának tagja, a Nagyatádi Járásbíróság polgári ügyszakos bírója olvasta fel, majd Dr. Csefkó Ferenc számolt be a kiadvány létrehozásának izgalmas, nem egyszer megható momentumairól.

A frissen megjelent kötetben 46 szerző (oktatók és adminisztratív dolgozók, egykori hallgatók, az ÁJK által adományozott kitüntetések birtokosai) számol be az egyetem, a kar múltjáról, vagy épp jelenéről, egykori nagy elődökről, emlékekről, tapasztalatokról. Ami szinte mindegyikből kiérződik, az nem más, mint az erős érzelmi kötődés az Alma Materhez, a pécsi jogi kar egykori professzorainak mélységes tisztelete, az itt töltött évek becsülete.

Szívből ajánljuk minden érdeklődőnek a kiadványt!

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon