A perbeszédverseny kari fordulójáról

Kategória: Kari hírek
2016. April 14.

Az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny kari fordulójára 2016. április 12-én 14 órai kezdettel került sor a PTE ÁJK Óriás Nándor előadótermében. Ügyész kategóriában Fetzer Ralf, ügyvéd kategóriában Meilinger Csaba ért el első helyezést, amely egyúttal azt is jelenti, hogy ők fogják képviselni a kart a debreceni országos döntőn.

A Tóth Mihály professzor úr által javasolt, élet és testi épség elleni bűncselekményre vonatkozó jogesettel kapcsolatban a versenyzők az előzetesen húzott sorszámoknak megfelelő sorrendben tartották meg perbeszédeiket. Egy vádbeszédet mindig egy védbeszéd követett, amelyeknek hossza legfeljebb 10-10 perc lehetett, válasz-viszonválasz lehetősége nélkül.

A zsűri elnökének (Dr. Tremmel Flórián professor emeritus) és a zsűritagoknak (Dr. Tóth Mihály egyetemi tanár, Dr. Hengl Melinda egyetemi tanársegéd, Dr. Mezei Kitti PhD hallgató) nehéz dolga volt a helyezési sorrend megállapításában, mert nagyon színvonalas versenynek lehettek tanúi. Értékelési szempontjaik között a védhető anyagi jogi megoldás, a perbeszéd felépítése, valamint az előadásmód és a retorikai képességek játszottak döntő szerepet.
Ügyész kategóriában I. helyezést ért el Fetzer László Ralf (8. szemeszter), II. helyezést Török Tamás a III. helyezett pedig Horváth Lilla lett.
Ügyvéd kategóriában  az I. helyezést Meilinger Csaba (8. szemeszter), II. helyezést Shakibapour Amanda, míg a III. helyet Krasz Péter szerezte meg.

A zsűri elnöke a helyezetteknek oklevelet és a kategóriagyőzteseknek könyvjutalmat adott át. A perbeszédversenyen való részvételért emlékül minden versenyző névre szóló könyvet vehetett át. A Professzor Urak jó tanácsai és értékelő gondolatai minden bizonnyal a döntőn és az életben is hasznosnak bizonyulnak majd a versenyzők számára.

Gratulálunk a győzteseknek és sok sikert kívánunk az Országos Büntetőjogi Perbeszédverseny döntőjén, amire 2016. május 6-án kerül majd sor a Debreceni Ítélőtáblán!

Jövőre is lesz perbeszédverseny, amelyre ismételten szeretettel várunk mindenkit!

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon