A jövőben együttműködik a PTE Jogi Kara Paks Város Önkormányzatával

Kategória: Kari hírek
2018. October 03.

2018. október 17-én 9:30 órakor ünnepélyes keretek között kerül aláírásra a Pécsi Tudományegyetem és Paks Város Önkormányzata között létrejött megállapodás. Az Állam- és Jogtudományi Kar előkészítő és egyeztető munkájának eredménye az együttműködés, melynek keretében a pécsi Jogi Kar több egyetemi szervezeti egységhez hasonlóan széles körű szakmai munkával támogatja Paks Város Önkormányzatát, ezzel együtt a Paks 2 beruházást.

A megállapodás szerint az egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Paks 2. beruházáshoz kapcsolódóan jogi továbbképzést szervez és tart, valamint szakvéleményt készít a beruházással kapcsolatosan felmerülő jogi kérdések megválaszolására. Ezen kívül az egyetem oktatói egy alapfokú jogi ismereteket tartalmazó kiadványt is elkészítenek, előadásokat tartanak és konzultációkat biztosítanak. Az önkormányzat támogatásával a Paks 2 beruházáson dolgozók és családtagjaik alap- és továbbképzésen vehetnek részt az PTE-ÁJK-án.

Így az együttműködés támogatja az Atomenergetikai szakjogász és Atomenergetikai jogi szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzések sikeres lebonyolítását, hiszen Paks biztosítja a szükséges tárgyi feltételeket a kihelyezett órák megtartásához. A képzésben résztvevőknek üzemlátogatásokat szervez az Önkormányzat, tájékoztatja a képzés résztvevőit a beruházással kapcsolatos időszerű önkormányzati feladatokról, lehetővé teszi a beruházó és a kivitelező képviselőivel való együttműködést és konzultációt.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon