PEM IX. PhD konferencia nemcsak doktoranduszoknak

Kategória: Doktori Iskola hírei
2014. September 19.

A Professzorok az Európai Magyarországért Egyesület országos tanácskozást szervez „A tudomány szogálatában” címmel 2014. október 29-én, Budapesten. Előadással és/vagy poszterekkel nevezhetnek többek között a jogtudományok (elmélet, jogalkotás, jogalkalmazás) területén folyó PhD-képzések résztvevői és tudományos pályára készülő egyetemisták is.

A Professzorok az Európai Magyarország Egyesületnek szívügye a tudományos pályát tervező egyetemisták és fiatal kutatók szakmai segítése. E rendezvénnyel a tudományos eredmények bemutatásához fórumot és lektorált megjelenési lehetőséget kívánnak biztosítani a jelentkezőknek.
A konferencia plenáris üléssel indul, amelyen aktuális tudománypolitikai előadás hangzik el, majd a fiatal kutatók szekcióüléseken mutatják be vizsgálataikat, illetve posztereiket. Az előadások 15 percesek, amelyeket szekcióviták követnek.
Jelentkezni maximum 3 oldalas tudományos vázlattal, (amelyben lehetőség szerint fogalmazódjék meg a kutatás eredményeinek hasznosulási terepe is) és rövid (8-10 soros) szakmai „életút – mérleggel", valamint poszter-elképzeléssel lehet. Jelentkezési határidő: 2014. október 11. A jelentkezések alapján a PEME Szakmapolitikai Műhelyei által felkért vezető kutatók tesznek javaslatokat a téma elfogadására, s a szekciókba való besorolásra. A konferencián való prezentálás feltétele a tanulmány, vagy poszter elektronikus úton való leadása 2014. október 26-ig. A részvételi díj: 15.000,- Ft/fő.

További részletek és a teljes felhívás elérhető a PEM honlapján.

Miért a PTE ÁJK?


ÁJK a Facebookon