PTE ÁJK logó
PTE ÁJK logó

Irány a pécsi jog!

Miért a jogi pálya?

A jogász szakma elismertsége hazánkban az egyik legmagasabb. A szakma presztízse mellett a jogi pályán elérhető elég magas kereset is vonzóvá teszi a jogi szakot. Első ránézésre úgy tűnik, hogy jogászokból túlképzés van, ám mivel ez egy "jolly joker" diploma, nagyon sokféle munkát végezhetnek.

Jogi diplomával nem csak a klasszikus jogi pályák (ügyvéd, bíró, ügyész, közjegyző) valamelyikét választhatod, hanem jogászként elhelyezkedhetsz cégeknél vagy a közigazgatásban is.

Miért jó ma jogásznak lenni? Hallgatóink szerint:

„Magas a társadalmi megbecsülése egy jogásznak.”
„Biztos, alapos tudást és műveltséget ad az egyetem.”
„A jogi ügyek az élet minden területére kitejednek, így a jogászi tevékenység nagyon színes.”

Miért a pécsi jog?

Pécsett a jogászképzés a legrégebbi egyetemi tradíciók közé tartozik, a gyakorlati oktatást hangsúlyosan biztosítjuk, így azonnal hasznosítható tudással indítjuk útjára diplomás jogászainkat.

Folyamatosan támogatjuk a tehetséges hallgatókat, hogy Európa-szerte kamatoztatni tudják megszerzett tudásukat.

A pécsi jogi képzés sajátossága, hogy napjaink kiemelt témáinak jogi megoldásaira is felkészíti a hallgatókat. Ilyen témák például az adatvédelmi jog, az infokommunikációs és média jog vagy a környezetvédelmi és energetikai jog.

Hallgatóink szerint:

„Azt szeretem a pécsi jogi karon, hogy családiasabb környezetben, jó hangulatban telnek az egyetemi éveim.”
„A karunkon közvetlen és személyes kapcsolatokat tudok kialakítani akár a tanáraimmal, akár a gyakorlati helyemen. Ezek a kapcsolatok nagyon fontosak lesznek végzett jogászként.”
„A pécsi ÁJK-n kiemelkedően jók az ösztöndíj lehetőségek. Hiába vagyok önköltséges hallgató, fedezni tudom a tanulmányaimat az ösztöndíjakból. Igaz ehhez aktív hallgatói hozzáállás kell, de olyan sok a szakmai lehetőség, hogy ez nem nehéz.”