Sport és jog

Interjú Horváth Tímea sportlövővel

Miért választottad a pécsi jogi kart?
Nem szerettem volna elmenni Pécsről a sport és a barátok miatt. Természetesen a kar jó híre is közrejátszott, ezért egyértelmű volt, hogy ha a jog, akkor Pécs. Egyébként kiskoromtól fogva azt mondták a szüleim, hogy ügyvédnek kell lennem, mert mindent meg tudok magyarázni.

Miből áll egy edzés a sportlövészetben?
Az edzésen csak lövünk, de ez azért sok mindent takar, mert vannak különböző részelem-gyakorlatok. Mi csak az olimpiai számokkal foglalkozunk itt Pécsen, azok puskás részét képviselem. Hetente háromszor-négyszer vagyok edzésen, ami alkalmanként 2–3 óra, hétvégenként versenyek, és vannak 1-2 hetes edzőtáborok is. Az egyetem viszont partner volt ebben: a hallgatói önkormányzat, és a kar is rendszeresen támogatott anyagilag is.

Szerinted melyek azok a legfőbb erények, melyre ez a sport megtanított?
Mindenképpen a koncentrációkészség, a fegyelem és az elhivatottság, valamint az, hogy megtanuljak győzni és veszíteni is – ez fontos a való világban is.

Milyen terveid vannak?
A sportlövészet nem az a sport, amiből ki lehet öregedni, semmiképpen sem szeretném abbahagyni. A jogon belül pedig a sportjog érdekel, ezzel szeretnék foglalkozni. A lőtéren is ellenőrző bizottsági tag vagyok, amikor alapszabályt kellett módosítani abban is részt vettem és most pedig az új Ptk. szerinti megfeleltetésben is részt fogok venni. Remélem, azért nem kell majd soha választanom a lövészet és a jog között.

forrás: PTE Alumni Magazin 2014/2015